#throwback

Op 1 januari 2023 blikken we even terug naar 4 jaar geleden. De verhuisdozen stonden klaar en de verbouwing van onze logeerderij was nog in volle gang. Wat is er veel gebeurd in de afgelopen jaren!

In 2018 kochten wij een huis op een uniek plekje aan de Dorpsstraat in Zwaag. Hier konden wij onze droom realiseren: het starten van een B&B/vakantiewoning. Wat deze plek uniek maakte en maakt is de enorme tuin die achter het huis ligt. Iedereen die hier voor het eerst komt is verrast door de ruimte en privacy achter het huis. En ja, dit vergt veel onderhoud maar het is een bijzondere plek waar we ontzettend van genieten en die we ook graag willen delen met andere mensen. En dat kan met de logeerderij. Inmiddels hebben we 2 seizoenen achter de rug en het is zo ontzettend leuk om te merken dat mensen uit zowel binnen- als buitenland dit plekje in Zwaag weten te vinden.

Wat maakt Zwaag de moeite waard om te bezoeken? Zwaag is een dorp dat in de loop der jaren vastgegroeid is aan de stad Hoorn. En Hoorn is zeker de moeite waard voor een dagje uit of een weekendje weg. Cultuur, shoppen, gezellige horeca: je vindt het in Hoorn aan het Markermeer. Andere steden in de buurt zijn ook een aanrader. Denk aan Enkhuizen, Edam en Alkmaar. Maar West-Friesland is ook een prachtig gebied om te wandelen en te fietsen. Kortom, genoeg te beleven voor een mini vakantie.

2023 wordt ons 3e seizoen. We zijn heel benieuwd wie we dit jaar mogen ontvangen en ontmoeten in onze logeerderij. Heb jij al vakantieplannen voor 2023? Traditiegetrouw worden er veel vakanties geboekt tijdens de Kerstperiode. Voor de 1e boeking die wij in het nieuwe jaar ontvangen, ligt er een bon van Koffie van Hoorn klaar om lekker koffie te drinken in de stad. Dat wordt extra genieten tijdens je verblijf bij logeerderij De Kukel.

Tot slot, op deze 1e dag van het nieuwe jaar een nieuwjaarswens van ons: “Het oude jaar is volgeschreven. Het nieuwe jaar een blanco blad. De eerste regel willen wij je geven. Veel geluk en gezondheid op je pad!”

Liefs van Ids, Daniƫlla, Charlotte, Maurits en Willemijn de Haan. Graag tot ziens in Zwaag!

https://www.hoorninformation.nl/

https://www.hollandbovenamsterdam.com/

https://koffievanhoorn.nl/

Nieuws van De Kukel #14