Relax. Take it easy!

De zomer komt eraan. Voor onderwijsmensen zoals wij gaat nu de laatste periode van het schooljaar in. Na de meivakantie nog 11 weken te gaan tot aan de zomervakantie. Dit jaar heeft de regio Noord pas laat vakantie dus we gaan nog even door tot eind juli. Een voordeel van werken in het onderwijs is dat je geregeld een vakantie hebt om de batterij weer op te laden. Maar als je iets doet met plezier dan is werken geen straf. Toch?

Toch is het goed om af en toe je hoofd helemaal leeg te maken en niks te doen. Je normale leven even los te laten en te genieten in een andere omgeving. Ook als je je werk met plezier doet. In de meivakantie hebben wij genoten van een heerlijke, relaxte vakantie in Egypte. Aan de Rode Zee vonden wij de rust en ontspanning om ons op te laden voor de laatste weken van het schooljaar. Een spannende tijd met (eind)examens, de slotmusical en het daarbij horende afscheid van de schoolverlaters. Elk jaar hetzelfde en toch weer anders. Net als de Rode Zee: elke dag anders maar toch ook weer niet.

Naast het werken in het onderwijs, runnen we tegenwoordig ook de logeerderij. Een afwisseling die zorgt voor een goede balans in ons leven. De yin en yang. De spanning en ontspanning. Want ondanks het feit dat ook de logeerderij tijd en inspanning vraagt, worden wij er blij van als onze gasten genieten. Daar krijgen wij heel veel energie van. En die energie laadt de batterij dan weer op om er tegenaan te gaan.

Wij wensen jullie een relaxte zomer toe! Heb plezier in wat je doet en doe waar je energie van krijgt. En is de balans tussen spanning en ontspanning even zoek? Zing dan lekker mee met de hit van Mika: “Relax, take it easy”! Dan kom je vanzelf in de relax-modus.

Of, misschien een nog beter idee, boek een verblijf in onze logeerderij. Voor de snelle beslisser hebben wij een leuke verrassing. De eerste boeking die we ontvangen krijgt van ons een borrelplank bij Strandpaviljoen Oranje Buiten in Hoorn. Zo kun je je verblijf bij De Kukel nóg relaxter maken.

https://www.oranje-buiten.nl/

Graag tot ziens!

Ids en Daniëlla

Nieuws van De Kukel #15