C’est une belle histoire…

Verhalen. Ze zijn er al sinds mensenheugenis. Verhalen worden verteld, worden opgeschreven, worden doorgegeven. Elke dag komen er weer nieuwe verhalen bij en met name de zomermaanden lenen zich uitstekend om nieuwe verhalen te maken. Waarom? Het is vakantietijd en mensen gaan op reis. Dichtbij of ver weg. Dat maakt niet uit. Op vakantie gaan betekent dat je nieuwe ervaringen, nieuwe herinneringen en dus nieuwe verhalen kunt maken.

Zowel in ons eigen huis als in de logeerderij hebben we een aantal oude Amsterdamse verhuiskisten staan. We kochten ze bij Jolandelijk in Twisk. Wij gebruiken ze als (bijzet)tafel. Stoer, gezellig maar tegelijkertijd ook praktisch. Bovendien brengen deze kisten verhalen met zich mee. Bij De Kukel houden we van spullen met een verhaal. En ja, vaak zijn dat brocante spullen. Die hebben immers al heel wat meegemaakt. Zoals die oude verhuiskisten. Wat heeft erin gezeten? Op welke plekken zijn ze geweest? Wie heeft er met die kisten gesjouwd? Je kunt er uren over fantaseren en er zelfs je eigen verhaal bij verzinnen.

https://www.jolandelijk.nl

De kisten staan nu stil, hoeven niet meer te reizen. Maar op de plek waar ze nu staan, worden weer nieuwe verhalen gemaakt. Sinds april 2021 ontvangen wij gasten in onze logeerderij. Hier worden herinneringen gemaakt en nieuwe verhalen kunnen weer verteld worden. Mooi idee dat we bij kunnen dragen aan een nieuw verhaal voor onze gasten. Een verblijf in een andere omgeving geeft energie en inspiratie. Dat hebben we zelf ook ervaren tijdens vakanties op mooie en bijzondere plekjes in binnen- en buitenland. Die energie en inspiratie neem je mee naar huis en hopelijk kun je op die manier het vakantiegevoel nog lang vasthouden. Want dat is de kunst hè? Dat je na je vakantie niet meteen weer in het oude ritme en de werkmodus valt. 

De Kukel wenst iedereen een fijne zomer met hopelijk heel veel mooie, nieuwe verhalen! Misschien kom jij wel een verhaal maken in onze logeerderij? Hoorn is een gezellige, historische stad: de oude haven, musea, en terrasjes zijn een bezoekje meer dan waard. Bovendien zorgen wij elke maand voor een verrassing voor onze gasten. Nieuwsgierig? Lees dan onze vorige nieuwsbrieven en wie weet… tot ziens!

https://www.visithoorn.nl
Nieuws van De Kukel #5